Home » Recepten » eiercake

Luchtige eiercake met slagroom

Glutenvrij

Koolhydraatarm

Suikervrij

Zonder slagroom ook melkvrij

Ingrediënten (voor 2 personen)

#4 eieren

#80 gram amandelmeel

#snufje zout

#1/2 theelepel vanille-extract

#(optioneel) 4 eetlepels Erythritol suiker (of suikervervanger naar keuze)

 

Topping

#100 ml ongeklopte koude slagroom

#1 eetlepel Erythritol suiker (of suikervervanger naar keuze)

#indien gewenst rood fruit, kokosvlokken, noten of wat je dan ook maar lekker vindt als topping.

 

Extra nodig

Mixer

Taartvorm 20 cm

Oven

 

Stap 1

Leg de eieren in warm water en zorg dat de kom waarin je gaat mixen ook lekker warm is. Na 10 minuten zijn de eieren op temperatuur. Verwarm de oven voor op 175 graden.

 

Stap 2

Breek de eieren boven de kom. De suiker mag erbij en je klopt dit met de mixer op de middelste stand romig en luchtig. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

 

Stap 3

Spatel heel voorzichtig het amandelmeel, zou en het vanille-extract erdoor, het is belangrijk dit voorzichtig te doen, je wil niet de lucht eruit roeren.

 

Stap 4

Bak de cake in ongeveer 20 minuten gaar en laat hem afkoelen, belangrijk is om hem uit de vorm te halen en ook de onderkant te laten afkoelen, de onderkant kan anders wat vochtig blijven.

 

Stap 5

Klop de koude slagroom in een koude kom met eventueel de suiker in enkele minuten stijf, en serveer de cake met een flinke dot slagroom.

 

EET SMAKELIJK!!