Home » Recepten » koolhydraatarme crackers

Koolhydraatarme crackers

Ingrediënten:

140 + 20 gram amandelmeel

1 ei

snufje zout

 

Bereidingswijze

1.Doe de 150 gram amandelmeel, het zout en het ei in een kom en kneed er een deeg van.

2. bekleed een bakplaat met bakpapier en gebruik de rest van het amandelmeel om het deeg mooi plat uit te rollen. Tot een halve centimeter ongeveer. ( hoe dunner hoe knapperiger)

3. Snijd vierkantjes van het deeg en bak ze af in de oven op 175 graden, bij mij duurt het een halfuur, maar houd ze goed in de gaten! Als ze verbranden worden ze bitter en als je ze er te kort in doet worden ze niet knapperig.  Experimenteer met tijd en temperatuur, ieder oven is anders!

Ik heb in de achterste crackers mijn eigengemaakte granola en wat koekkruiden toegevoegd, dat vond ik heerlijk! Variëren kan naar hartelust met dit basisrecept. Zowel hartige als zoete ingrediënten kun je toevoegen.